Tikkurilan Silkkitehdas tuottaa syksyllä tanssia ja teatteria

Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko muodostavat Silkkitehtaan alueelle uuden kulttuurikeskittymän. Tiiliseinien suojissa valmistetaan ensi syksystä alkaen teatteri- ja tanssiesityksiä.

Ensi syksynä valmistuu Silkkitehtaalle Tanssiteatteri Raatikon ja Teatteri Vantaan uudet toimitilat. Silkkitehdas sijaitsee Tikkurilan keskustassa Keravanjoen rannalla. Silkkitehdas muodostaa yhtenäisen tehdasmiljöön, jonka punatiiliset rakennukset valmistuivat vuosina 1934–1964. Tehdas-rakennuksissa toimi Tikkurilan Silkki Oy, ja laajimmillaan tehtaaseen kuului kutomo, värjäämö, painamo, tarkkaamo, pakkaamo ja toimistotiloja. Yhtiön perusteollisuus lopetettiin vuonna 1977 kutomon lakkauttamisen myötä ja teollinen toiminta loppui kokonaan vuonna 1990. Renor Oy aloitti alueen peruskorjauksen vuonna 2017, ja ensimmäisenä valmistui Silkkitehtaan toimistorakennus Konttori vuonna 2019. Syyskuusta alkaen historiallisesti arvokkaalla alueella tuotetaan kulttuuria, kun Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko aloittavat toimintansa uusissa tiloissaan.

Silkkitehtaan tilat vastaavat molempien teattereiden haaveita

”Viime vuoden marraskuussa koettiin huippuhetki, kun Raatikko ja Teatteri Vantaa solmivat vuokrasopimuksen Silkkitehtaan Jokisalin vuokraamisesta. Iso kiitos tästä kuuluu Vantaan kaupungille. Kaupungilla oli vahva tahtotila ratkaista kahden teatterin tilaongelma ja nostaa Silkkitehdas merkittäväksi kulttuurikeskittymäksi”, hehkuttaa Raatikon johtaja Marja Korhola. Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa solmivat Vantaan kaupungin tilakeskuksen kanssa 15 vuoden vuokrasopimukset Renor Oy:n omistamista, teatterikäyttöön remontoitavista tiloista. Renor Oy solmi tiloista vuokrasopimuksen Vantaan kaupungin kanssa. ”Meidän ykköstoiveemme oli päästä Silkkitehtaan tunnelmallisiin tiloihin, joten tämä on meille kuin lottovoitto”, lisää Korhola.

Juhlatunnelmaa tulossa

“Meille on tulossa tavallistakin kiireisempi syksy. Tupaantuliaiset ovat lokakuussa, saman viikon lopulla juhlitaan Teatteri Vantaan 35-vuotisjuhlaa, ja ensi vuoden alussa koittaa Raatikon 50-vuotisjuhlat. Uusi tila pääsee heti loistamaan myös juhlatunnelmissa”, kertoo Teatteri Vantaan johtaja Anne Nielsen. “Teattereiden toimitiloja voidaan tulevaisuudessa vuokrata myös tapahtumakäyttöön”, jatkaa Nielsen. Kahden teatterin muutto naapureiksi saman katon alle mahdollistaa myös uudenlaista yhteistyötä. Tavoitteena on elävöittää jokirantaa ja koko Tikkurilaa yhdessä, mm. joulukuussa järjestetään Silkkitehtaan joulubasaari. Teatteritilan lämpiöön avataan kahvio, joka palvelee asiakkaita esitysten yhteydessä.

Lisätietoja:
Marja Korhola, Teatterinjohtaja
Tanssiteatteri Raatikko, p. 050 583 7012, marja.korhola@raatikko.fi
Anne Nielsen, Teatterinjohtaja
Teatteri Vantaa, p. 040 743 5703, anne.nielsen@kolumbus.fi
________________________________________________________________
Tanssiteatteri Raatikko on Suomen vanhin tanssiteatteri, teatteri täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Raatikolla on vahva osaaminen lapsille ja nuorille suunnatuissa esityksissä; teatteri on palkittu laadukkaan lastenkulttuurin toimijana. Raatikon teoksille on tyypillistä tanssin, teatterin ja sirkustaiteen yhdistäminen. Oman näyttämön lisäksi Raatikko esiintyy myös kiertueilla. Teatteri Vantaa (entinen Teatteri Kehä III) on 35-vuotias ammattiteatteri, jonka ohjelmistossa on vuosittain lukuisia vierailuesityksiä. Teatteri on toiminut Silkkitehtaalla Silkkisalissa vuodesta 1996 ja tuottanut historiansa aikana lukuisia koti- ja ulkomaisia kantaesityksiä, draamaa, musiikki- ja lastenteatteria sekä pientuotantoja. Teatterilla on myös paljon kiertuetoimintaa.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00