TARINOITA MUUMILAAKSOSTA: Iki-ihanat muumit nyt Raatikon näyttämöllä!

Tanssiteatteri Raatikon muumiteos Tarinoita Muumilaaksosta perustuu Tove Janssonin muumikirjaan Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia. Kirja on Janssonin kuudes muumikirja, ja se julkaistiin vuonna 1962. Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia on novellikokoelma, joka sisältää yhdeksän kertomusta Muumilaakson viehättävistä asukkaista. Kirjan novelleista Raatikon muumiteoksessa ovat mukana Kevätlaulu, Maailman viimeinen lohikäärme, Vilijonkka, joka uskoi onnettomuuksiin, Kertomus näkymättömästä lapsesta sekä Hattivattien salaisuus.

Tarinoita Muumilaaksosta kertoo mielikuvituksen ja tunteiden voimasta. Raatikon esityksessä kiehtova
muumitarina saa tanssillisen tulkinnan.

Nuuskamuikkunen saapuu Muumilaaksoon ja tuo kesän tullessaan. Muumipeikko on saanut kiinni lohikäärmeen ja odottaa malttamattomana ystäväänsä. Eräänä päivänä Tuutikki tuo Muumiperheen luo näkymättömän Ninnin, jota ilkeä täti on kohdellut huonosti. Rakastavan Muumimamman ja perheen hoivissa Ninni tulee hyväksytyksi omana itsenään ja muuttuu vähitellen näkyväksi. Kesän lopussa vapautta rakastava Nuuskamuikkunen lähtee taas retkilleen ja muumiperhe jää odottamaan talven tuloa.

Tarinoita Muumilaaksosta -teos nähdään Tanssiteatteri Raatikossa Pirjo Toikan dramatisoimana ja Marja Korholan ohjaamana. Teoksen ensi-ilta on Raatikon näyttämöllä la 14.9.2019.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00