Tanssiteatteri Raatikon uusi lastenteos tutkiskelee tunteita

 

Kevään ensi-iltateos Paavo Virtanen ja pimeys tuo näyttämölle Anneli Kannon ihanat Virtasten veljekset.

Oletko pelannut joskus tuikkua, välkkyä, taskulamppuhippaa…? Muistatko jännityksen, jonka pimeys sai aikaan? Kun tuttu ympäristö näytti hämärässä aivan erilaiselta kuin päivänvalossa ja pimeys sai mielikuvituksen laukkaamaan?

Näissä tunnelmissa ollaan myös Raatikon uudessa lastenteoksessa Paavo Virtanen ja pimeys. Teos vie katsojat Paavo ja Perttu Virtasen mukana talviseen seikkailuun. Veljesten palatessa kaverisynttäreiltä kotiin muuttaa illan pimeys tutun tien aivan oudoksi. Lumen peittämät puut ja pensaat näyttävät kummallisilta, mitä jos niiden takana lymyilee roistoja, mörköjä tai vielä pahempaa? Esitys käsittelee pelon tunnetta avoimesti olematta liian pelottava.

Teos pohjautuu Anneli Kannon suositun Viisi villiä Virtasta -kirjasarjan samannimiseen lastenkirjaan.

Teoksen koreografit Kinga László ja Jaakko Toivonen ovat tehneet yhteistyötä erilaisissa muodoissa vuodesta 2001 alkaen ja erikoistuneet tanssiteatteriesityksiin lapsiyleisölle. Heidän yhteisiä teoksiaan on Suomen lisäksi esitetty muun muassa Alankomaissa, Belgiassa, Saksassa ja Sveitsissä. Koreografien koko perheen tanssilyhytelokuva Iida on katsottavissa Yle Areenassa.

Veljesten rooleissa loistavat tanssijat Janne Aspvik ja Akim Bakhtaoui. Lumen ja jään on Raatikon näyttämölle loihtinut Alisha Davidow. Valosuunnittelusta vastaa Topias Toppinen ja pukusuunnittelusta Elina Tuomisto.

Työryhmä:
Tanssijat: Janne Aspvik (Paavo Virtanen) ja Akim Bakhtaoui (Perttu Virtanen)
Koreografia: Kinga László ja Jaakko Toivonen
Skenografia: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Topias Toppinen
Pukusuunnittelu: Elina Tuomisto
Äänisuunnittelu: Jaakko Toivonen

Ensi-ilta la 11.2.2023 klo 14 Tanssiteatteri Raatikko, Silkkitehtaantie 5 / Tikkurilantie 44, Vantaa

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Jaakko Toivonen, Tanssiteatteri Raatikko, jaakko.toivonen@raatikko.fi, p. 050 544 3205
Tanssiteatteri Raatikko, raatikko@raatikko.fi, p. 09 8732306

—————————–

Tanssiteatteri Raatikko on lastenteatteriin keskittynyt ammattitanssiteatteri. Raatikko on perustettu vuonna 1972 ja on Suomen vanhin tanssiteatteri. Raatikolla on oma teatteritila Vantaalla, Tikkurilan Silkkitehtaalla. Oman näyttämön lisäksi Raatikko kiertää säännöllisesti esiintymässä ympäri Suomen. Raatikon toimintaa tukevat Vantaan kaupunki sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00