Tanssiteatteri Raatikon syksyn 2022 ohjelmisto

Tanssiteatteri Raatikkoon on tulossa mielenkiintoinen ensi-iltasyksy. Syyskuussa saa ensi-iltansa Risto Räppääjä ja villi kone-näytelmän ensimmäinen koskaan tehty tanssidramatisointi. Tanssisovituksesta vastaa koreografi Marjaterttu Willman. Marraskuussa Raatikolta nähdään pitkästä aikaa uutta vuorovaikutteista tanssiteatteria, kun teatterinjohtaja Jaakko Toivosen ensimmäinen Raatikolle tekemä koreografia Hyppynarutus vie katsojat vauhdikkaalle tanssimatkalle.

Syksyn ensi-illat

Risto Räppääjä ja villi kone
Risto Räppääjä ystävineen seikkailee nyt tanssien! Tanssiteatteri Raatikko toteuttaa tanssidramatisoinnin Tiina ja Sinikka Nopolan sekä Iiro Rantalan näytelmästä Risto Räppääjä ja villi kone, jossa Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää ja herra Lindberg tanssivat videopelien villin maailman pyörteissä. Teos toteutetaan yhteistuotantona Ballet Finlandin ja Willman Dance Companyn kanssa.

Tanssisovituksesta, koreografiasta ja ohjauksesta vastaa Marjaterttu Willman. Esiintyjinä Tuomas Paljakka (Risto Räppääjä), Pauliina Pakarinen (Nelli Nuudelipää), Heidi Tiainen (Rauha Räppääjä) ja Jyrki Karttunen (Lennart Lindberg). Pukusuunnittelu on Aapo Siikalan, äänisuunnittelu Janne Puurtisen ja valosuunnittelu Jouka Valkaman. Risto Räppääjä ja villi kone -teoksen ensi-ilta on 10.9.2022 Tanssiteatteri Raatikossa.

Hyppynarutus
Hyppynarutus on Raatikon teatterinjohtajan Jaakko Toivosen ensimmäinen Raatikolle tekemä koreografia. Teoksesta valmistuu ensin lokakuussa tanssipaja kiertuenäyttämölle ja marraskuussa näyttämöteos Raatikon omalle näyttämölle.

Hyppynarutus-teoksessa leikitään erilaisilla rytmeillä ja räpätään lorujen avulla. ”Lapset liikkuvat arjessa yhä vähemmän, mikä verottaa lasten motorisia taitoja. Hyppynarutus-teos luo positiivisia liikkeellisiä impulsseja. Hyppynarulla hyppimisessä yhdistyy hauskuus ja hyöty. Se kehittää tasapainoa, koordinaatiokykyä ja kuluttaa energiaa todella tehokkaasti. Hyppynarulla hyppiessä on myös tärkeää työskennellä hyvin tiiminä ja saada rytmistä kiinni” valottaa koreografi Jaakko Toivonen teoksen lähtökohtia.

Hyppynarutus-teoksen koreografia on Jaakko Toivosen. Esiintyjinä Taru Koski ja Anna Päiväniemi. Hyppynarutus-tanssipajan ensi-ilta on ti 18.10.2022 Virolahdella ja näyttämöversio nähdään Tanssiteatteri Raatikossa 22.-26.11.2022.

Muu ohjelmisto
Kevätkaudella 2022 ensi-iltansa saanut Akka ja luuta -teos jatkaa ohjelmistossa marraskuussa. Koko perheelle suunnatussa teoksessa runo muuntautuu tanssiksi, ja lastenkirjamainen kuvitus yhdistyy satumaiseen kerrontaan. Koreografia on Joona Halosen, esiintyjänä on Anna Stenberg.

Kuvan Tekijät -taidenäyttely 14-21.8.2022 klo 14–17
Raatikon ja Teatteri Vantaan yhteisessä yleisölämpiössä on elokuussa Kuvan Tekijät -taidenäyttely, jossa on esillä kuvataidetta harrastavien taidealan ammattilaisten teoksia.

Taidenäyttelyn järjestää näyttelijä Tiia Honkanen yhteistyössä Tanssiteatteri Raatikon sekä Teatteri Vantaan kanssa. Näyttelyn suojelijana toimii Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio.
—————————–

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Jaakko Toivonen, Tanssiteatteri Raatikko,
jaakko.toivonen@raatikko.fi, p. 050 544 3205

 

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00