Tanssiteatteri Raatikon syksyn 2018 ensi-illat

Raatikko on tänä syksynä mukana juhlimassa Marjatta Kurenniemen 100-vuotisjuhlavuotta. Syksyn ensiiltateoksemme Unikon satuja perustuu Onneli ja Anneli –kirjoistaan tunnetun Kurenniemen satuihin. Syksyn toinen ensi-ilta on Vihreä Portti –teos, joka yhdistää esityksen ja työpajan. Teos on tanssillinen satu ihmeotuksesta nimeltään Feline.

Unikon satuja

Syksyn pääteos Unikon satuja juhlistaa Marjatta Kurenniemen 100-vuotisjuhlavuotta. Koko perheelle suunnatun tanssiteoksen toteutus hyödyntää video- ja animaatiotekniikkaa, mikä päivittää Kurenniemen sadut raikkaasti tähän päivään.

Kurenniemen tapaan myös Raatikon Unikon satuja -esityksessä arkisia asioita tarkastellaan toisesta, jännittävästä näkökulmasta. Kurenniemelle tärkeät teemat luonto, vastuullisuus ja seikkailu löytyvät myös Raatikon teoksesta.

Nukkumatin pikkusisko Unikko vie lapset iltaisin Hyvien Unien Maahan. Unikon matkassa kotipihan kasvimaakin tuntuu seikkailulta. Mutta hyvillä unilla on vastakohtansa; kuun pimeällä puolella on Pahojen Unien Maa, jota kannattaa varoa.

Unikon satuja -teoksen käsikirjoitus on Pirjo Toikan ja koreografia on Marja Korholan. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Terttu Torkkola. Valo- ja videosuunnittelu on Teemu Nurmelinin sekä Lennart Laberenzin, musiikin säveltää Antti Hynninen. Esiintyjinä nähdään Niko Arola, Pilvi Kuronen ja Elisa Salo.

Ensi-ilta on la 15.9.2018 klo 14 Tanssiteatteri Raatikossa, Viertolankuja 4 B, Vantaa. Teos on Raatikon oman näyttämön ohjelmistossa 18.9.- 1.11.2018 sekä marraskuussa kiertueohjelmistossa.

Vihreä Portti

Tanssiteatteri Raatikon syksyn toinen ensi-ilta on työpajan ja esityksen yhdistävä Vihreä Portti -teos. Lapsille suunnatun teoksen teemana on tanssi ja mielikuvitus. Lasten ja tanssijan yhteinen toiminta rakentaa tarinaa ihmeotus Felinestä. Tarinan kehittyessä liikkeen laatu sekä tempo muuttuvat luontevasti ja osallistujat kokevat liikettä monipuolisesti.

Tiheimmässä metsässä, jossa vallitsee tummanvihreä hämärä, asuu Feline. Feline on puoliksi ihminen ja puoliksi eläin. Joskus hän astuu Vihreän portin läpi tänne meidän puolelle. Mitähän Feline tuo silloin mukanaan villin metsän kätköistä?

Vihreä Portti -teoksen koreografia on Heidi Masalinin. Puvut on suunnitellut Terttu Torkkola. Teoksessa esiintyy tanssija Ludmila Pussinen / Taru Kallio. Pienelle yleisölle suunnatun teoksen ensi-ilta on ma 24.9.2018. Teos on Raatikon kiertueohjelmistossa syys-marraskuussa.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00