Tanssiteatteri Raatikon juhlavuosi huipentuu Juhlagaalaan

Tanssiteatteri Raatikko täyttää tänä vuonna pyöreät 50 vuotta. Se on suomalaiselle tanssiryhmälle ainulaatuinen ikä, ja Raatikko onkin Suomen vanhin tanssiteatteri. Raatikko on juhlinut merkkipäiväänsä kevään mittaan erilaisin tapahtumin, ja juhlahumu huipentuu kesäkuussa Tanssiteatteri Raatikko 50 vuotta Juhlagaalaan.

Tanssiteatteri Raatikko 50 vuotta Juhlagaalassa ke 1.6.2022 ja to 2.6.2022 nähdään katkelmia Raatikon ikimuistoisista teoksista vuosien varrelta, videotaltiointeja ja uusinta ohjelmistoa. Esityksissä tanssii nuorempien tanssijoiden rinnalla teosten alkuperäisiä esiintyjiä. Välähdyksiä Raatikon monipuoliseen historiaan ja ohjelmistoon tarjoavat tanssikatkelmat näistä teoksista:

Orient Express (Marja Korhola, 1987)
Väki ilman valtaa (Marjo Kuusela, 1974)
Hienostuneisuuden huippu (Hannu Hyttinen, 1990)
Varvastanssi (Marja Korhola, 1981)
Fanfare for the Common man (Jaakko Toivonen, 2022)
Akka ja luuta (Joona Halonen, 2022)
Pim ja Pom (Marja Korhola, 2012)

Mukana esiintymässä ovat myös Vantaan tanssiopiston Rikka-ryhmä sekä Tanssiteatteri Raatikon yhteisötanssiryhmä Ryhdikkäät Rypyt.

Tanssiteatteri Raatikko julkaisee juhlavuotensa kunniaksi ke 1.6.2022 artikkelikokoelman, jossa tanssintutkijat FT Riikka Korppi-Tommola ja FT Aino Kukkonen käsittelevät  Raatikon historiaa ja teatterin perustajat Marjo Kuusela ja Maria Wolska sekä pitkäaikainen teatterinjohtaja Marja Korhola muistelevat vuosiaan Tanssiteatteri Raatikossa.

Lisätietoja:
Jaakko Toivonen, teatterinjohtaja Tanssiteatteri Raatikko, p. 050 54403205 jaakko.toivonen@raatikko.fi
________________________________________________________________

Tanssiteatteri Raatikko on Suomen vanhin tanssiteatteri, teatteri täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Raatikolla on vahva osaaminen lapsille ja nuorille suunnatuissa esityksissä; teatteri on palkittu laadukkaan lastenkulttuurin toimijana. Raatikon teoksille on tyypillistä tanssin, teatterin ja sirkustaiteen yhdistäminen. Oman näyttämön lisäksi Raatikko esiintyy myös kiertueilla.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00