Tanssiteatteri Raatikko hauskuttaa lapsia ympäri Suomen

Raatikko kiertää säännöllisesti esiintymässä ympäri Suomen. Tuomme lastenteatteria päiväkoteihin, kouluihin ja lastentapahtumiin. Tilausnäytöksen järjestäminen on helppoa, sillä meillä on kaikki tarvittava tekniikka mukanamme.

Pidä varasi, saatat joutua huomaamattasi narutetuksi
Raatikon Hyppynarutus -teos starttaa syyskiertueensa lokakuun puolivälissä. Osallistava lastenteos vierailee päiväkodeissa, kouluissa ja lastentapahtumissa näillä näkymin ainakin Iissä, Imatralla, Jyväskylässä , Karijoella, Karkkilassa, Kolarissa, Lapualla, Mikkelissä, Virolahdella, Ranualla, Tuusulassa ja Vantaalla.

Hyppynarutus on Raatikon teatterinjohtaja Jaakko Toivosen ensimmäinen Raatikolle valmistunut lastenteos, jonka ensi-ilta oli vuosi sitten. Koreografi Jaakko Toivonen on hakenut insipiraatiota Hyppynarutus-teokseen omasta lapsuudestaan. Lapsuudesta, jossa itse keksityt seikkailut olivat kaikkein mieluisimpia leikkejä. Hiekkalaatikko saattoi muuttua hotelliksi, vaatekaappi portaaliksi toiseen ulottuvuuteen ja pyörätelineet hevostalliksi. ”Leikin avulla voi koetella mielikuvituksen rajoja, ja Hyppynarutus -tanssiteos tekee juuri sen”, toteaa Jaakko Toivonen.

Hyppy ja Naru ovat pomppimisen erikoisasiantuntijoita. Heillä ei käy aikakaan pitkäksi, kun leluina ovat hyppynarut. Niiden avulla he vievät katsojat seikkailulle maailman korkeimmalle vuorelle, laittavat pystyyn hullunkuriset urheilukisat ja toteuttavat ikioman sirkusesityksen.

Lähde mukaan seikkailuun pimenevään iltaan
Raatikon toinen kiertävä lastenteos on Anneli Kannon lastenkirjaan perustuva Paavo Virtanen ja pimeys, joka tempaa katsojat mukaan osallistaviin kohtauksiin.

Teos vie katsojat Paavo ja Perttu Virtasen mukana talviseen seikkailuun. Veljesten palatessa kaverisynttäreiltä kotiin muuttaa illan pimeys tutun tien aivan oudoksi. Lumen peittämät puut ja pensaat näyttävät kummallisilta, mitä jos niiden takana lymyilee roistoja, mörköjä tai vielä pahempaa?

Teoksen koreografit Kinga László ja Jaakko Toivonen ovat tehneet yhteistyötä erilaisissa muodoissa vuodesta 2001 alkaen ja erikoistuneet tanssiteatteriesityksiin lapsiyleisölle. Heidän yhteisiä teoksiaan on Suomen lisäksi esitetty muun muassa Alankomaissa, Belgiassa, Saksassa ja Sveitsissä. Heidän työhönsä voi tutustua myös Yle Areenassa, jossa on tarjolla koko perheen tanssilyhytelokuva Iida.

Paavo Virtanen ja pimeys -teos vierailee syyskuussa Tanssin talossa kolmen näytöksen verran, ja teoksen voi nähdä myös Malmitalossa Helsingissä joulukuussa.

Yleisötyöllä tanssia tutuksi
Raatikko tekee myös mittavaa yleisötyötä, ja toiminta kattaa koko Suomen. Tänä syksynä yleisötyöohjelmistossamme on Tunteet kehiin- ja Simppeleitä sirkustemppuja -työpajat, joiden lisäksi teemme tilaajan tarpeisiin räätälöityjä tanssityöpajoja eri ikäisille kohderyhmille. Tunteet kehiin -työpaja liittyy Paavo Virtanen ja pimeys -teokseen, ja sen keskeisenä teemana on tunteet. Missä tunteet tuntuvat? Meneekö pelko polviin vai vatsaan? Tunteita voi opetella hallitsemaan ja hillitsemään, jolloin ne eivät käy ylivoimaisiksi itselle tai muille. Katseen, ilmeiden, asentojen ja liikkeen kautta tutustutaan eri tunnetiloihin. Simppeleitä sirkustemppuja -työpaja on inspiroitunut Hamelnin Pillipiipari -teoksen maailmasta. Työpaja vie kokeilemaan muutamia esityksessä nähtäviä temppuja ja akrobatiaa…aloittaen itsevarmasti käsilläseisonnasta. Uudet asennot houkuttelevat ajattelemaan uudesti.

—————————–
Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Jaakko Toivonen, Tanssiteatteri Raatikko, jaakko.toivonen@raatikko.fi, p. 050 544 3205
Tanssiteatteri Raatikko, raatikko@raatikko.fi, p. 09 8732306

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00