Silkkitehtaaseen uutta eloa! Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa saavat uudet tilat Silkkitehtaan korttelista ensi kesänä

Teatteri Vantaan ja Tanssiteatteri Raatikon pitkään jatkuneet tilaongelmat saavat vihdoin ratkaisun, kun teattereille valmistuu Silkkitehtaan Jokisali-rakennukseen toimitilat ensi kesänä. Tanssiteatteri Raatikko muuttaa Tikkurilaan Viertolasta, josta sen nykyinen toimitila tullaan purkamaan ensi vuonna. Teatteri Vantaan tilat Silkkitehtaalla ovat puolestaan tulleet käyttöikänsä päähän. Nyt molemmille teattereille on luvassa turvalliset, ajanmukaiset ja esteettömät tilat. Kumpikin teatteri saa omat esitys- ja toimistotilat sekä yhteisen lämpiön.

Teatterit odottavat yhteiseloa Silkkitehtaan korttelissa innokkaina. ”Kahden ammattiteatterin toimiminen saman katon alla mahdollistaa uudenlaista yhteistyötä”, lupaavat teatterinjohtaja Anne Nielsen Teatteri Vantaasta sekä teatterinjohtaja Marja Korhola Tanssiteatteri Raatikosta. Teatterit ovat tahoillaan etsineet uusia toimitiloja jo vuosien ajan ja Silkkitehtaan tiloista on omistaja Renor Oy:n kanssa neuvoteltu jo pitkään. Teatteri Vantaan Silkkisali on jo toiminut vuodesta 1995 alkaen alueella. Nyt ratkaisuun päästiin, kun Vantaan kaupunki tuli mukaan hankkeeseen. Kaupunki vuokraa tilat Renor Oy:ltä ja tekee erilliset vuokrasopimukset kummallekin teatterille. Teatterit maksavat vuokrat täysimääräisesti kaupungille vuosittaisilla toiminta-avustuksillaan. Kaupunki on jo entuudestaan vuokralaisena korttelissa, jonne sen Kaupunkikulttuurin toimiala muutti vuoden 2019 alussa.

Silkkitehtaan kunnostuksen myötä osa vanhinta Tikkurilaa nostaa arvoaan ja pääsee oikeuksiinsa. Kaksi tunnettua vantaalaista ammattiteatteria Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko elävöittävät toiminnallaan aluetta, ja Silkkitehdas nivoutuu osaksi Tikkurilan Jokirannan uudistumista. Teattereiden uudet toimitilat avautuvat yleisölle syksyllä 2021.

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Marja Korhola, marja.korhola@raatikko.fi, 050 583 7012

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00