Hip Hop Hurraa! ensi-ilta aloittaa Raatikon kevään

kaksi lasta poseeraa katu-uskottavasti

Hip Hop Hurraa! Katutanssi valloittaa Raatikon

Katutanssi on laajentanut elinpiiriään kaduilta sisätiloihin jo pitkään. Se on tuttu ilmiö tanssikouluissa ja erilaisissa esityksissä. Myös Raatikon teoksissa on nähty katutanssia mutta tällä kertaa – Hip Hop Hurraa! -kevään ensi-iltateoksessa – se nousee pääosaan koko esityksen kantavana voimana.

Hip Hop Hurraa! -tanssiteoksessa katutanssia ei käytetä kuriositeettina, jolla ilmennetään tiettyä erityispiirrettä vaan tekijät haluavat tuoda näkyviin myös katutanssin takana vaikuttavaa hiphop-perinnettä. ”Hip Hop Hurraa! -teoksen tanssijoilla ja koreografilla on katutanssitausta enkä olisi lähtenyt tekemään tätä teosta ilman heitä. Heidän liikkeellinen ja tiedollinen hiphop-asiantuntijuutensa muodostaa esityksen DNA:n”, avaa teoksen ohjaaja Jaakko Toivonen esityksen lähtökohtia.

Tanssiteatterin Raatikon ohjelmisto ja tapa tehdä työtä on yhteisöllisyyttä korostava, joten katutanssi solahtaa Raatikkoon vaivatta. ”Vaikka oma taustani ei ole katutanssin parissa, sille ominaiset piirteet kuten konkreettisuus, yhteisöllisyys, voimakas liikkeellisyys ja rytmikkyys tuntuvat silti läheisiltä”, kertoo Toivonen.

Hip Hop Hurraa! -teos jatkaa teatterinjohtaja Jaakko Toivosen linjaa, jonka tavoitteena on löytää uusia tekijöitä lastenteatterin pariin ja näyttää nuorille taiteilijoille, että lastenteatterin tekeminen on yhtä antoisaa kuin aikuisten tuotannot.


Hip Hop Hurraa! tuo katutanssin energiaa Raatikon näyttämölle

Hauskanpitoa, leikkisyyttä, värikyyttä, yhdessäoloa, yhteisöä, rytmiä – näillä sanoilla työryhmän jäsenet kuvailit hiphopia, ja nämä kuvaukset sopivat myös Hip Hop Hurraa! -esitykseen.

Hip Hop Hurraa! esityksen yleisö saa kutsun katu-uskottavuuden konferenssiin, jossa MC Karlo Kani ja MC Roiskeläppä jakavat maistiaisia hiphop-kulttuurista – tanssin ja räpin kautta. Konferenssin jälkeen katsojat ovat valmiita kohtaamaan arkipäivän haasteet ehkä katu-uskottavammin kuin koskaan ennen: kuinka otetaan katu-uskottavat päikkärit, tai miten annetaan legendaarisesti vaan mennä.

TYÖRYHMÄ
Esiintyjät: Ira Wuolle ja Johan Högsten
Ohjaus, äänisuunnittelu ja skenografia: Jaakko Toivonen
Koreografia: Akim Bakhtaoui yhdessä esiintyjien kanssa
Puvustus: Elina Tuomisto
Valosuunnittelu: Christian Hernberg
Ensi-ilta la 10.2.2024 klo 16, Tanssiteatteri Raatikko
Hip Hop Hurraa! -teos on myös Raatikon kiertueohjelmistossa
_________________________
Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Jaakko Toivonen, jaakko.toivonen@raatikko.fi, p. 050 544 3205
Tanssiteatteri Raatikko, raatikko@raatikko.fi, p. 09 8732306

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00