Huuma – tulevaisuustaitoja nuorille tanssin keinoin

Huuma-hankkeen pajat huipentuvat nuorten tekemiin esityksiin


Text Path Uusi tanssityöpaja alkaa 9.9.2020

Huuma-hanke on suunnattu 16-29 -vuotiaille nuorille, joilla ei ole työ- tai koulutuspaikkaa.

Tanssiteatteri Raatikko toteuttaa Huuma-työpajat yhteistyössä Vantaan nuorisopalveluiden kanssa, ja pajat huipentuvat nuorten tekemiin esityksiin.

Suomessa on yli 60 000 työn ja koulutuksen ulkopuolella olevaa nuorta. Huuma-hankkeessa erilaisista taustoista tulevat nuoret oppivat yhdessä tulevaisuustaitoja. Liike- ja videoilmaisun työpajoissa he tutustuvat paremmin itseensä, saavat onnistumisen kokemuksia ja rohkaistuvat kokeilemaan uusia asioita. Tämä auttaa heitä näkemään tulevaisuudessa erilaisia vaihtoehtoja.

Positiivisten osallisuuden kokemusten ja innostumisen myötä nuoret oppivat taitoja, joiden avulla heidän on helpompi siirtyä opintoihin ja työelämään. Taiteen soveltavan käytön muotona tanssityöpajat vahvistavat nuorten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja, yhteisöllisyyttä ja rohkeutta toimia. Hankkeen tavoitteena on luoda nuorelle kokemus: minä osaan ja pystyn.

Vuosien 2019–2022 aikana hankkeeseen osallistuu 250 nuorta Vantaalla, Mikkelissä ja Kuopiossa. Tanssityöpajoista vastaavat osatoteuttajat Tanssiteatteri Raatikko (Vantaa), ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio) ja Etelä-Savon Tanssiopisto (Mikkeli). Neljäs osatoteuttaja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) vastaa uuden arviointimenetelmän kehittämisestä. Osatoteuttajat tekevät yhteistyötä kuntatoimijoiden kanssa.

Huuma-hankkeen rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Lasten ja nuorten säätiö sekä osallistuvat kunnat. Suomessa hanketta hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

 

tapahtumapaikka ja -aika
Nuorten monitoimitila Liito (Lummetie 2 B, Vantaa)
ke klo 14 – 16. Alkaa ke 9.9.2020.

Työpajan ohjaajat
Beniamino Borghi ja Riina Hannuksela

Ilmoittautumiset
ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vapaa pääsy

Tiedustelut ja ilmoittautumiset
raatikko@raatikko.fi / 09-873 2306

Hinta

Kurssille on vapaa pääsy

Ota yhteyttä
Kesto

9.9. - 25.11.2020 keskiviikkoisin klo 14-16

Ikäsuositus

16-29 -vuotiaille nuorille, joilla ei ole työ- tai koulutuspaikkaa

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00