Raatikon uusi teatterinjohtaja on Jaakko Toivonen

Tanssiteatteri Raatikon Kannatusyhdistys ry:n hallitus on valinnut teatterin johtoon koreografin, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus tanssin kentällä toimimisesta. Toivonen siirtyy Tanssiteatteri Raatikkoon Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellisen johtajan työstä.

Jaakko Toivonen aloittaa Raatikossa teatterinjohtajana tammikuussa 2022, kun teatteria vuodesta 1988 johtanut, arvostettu ja palkittu tanssitaiteilija Marja Korhola jää eläkkeelle.

Jaakko Toivonen on valmistunut koreografiksi Rotterdamin Codarts tanssiakatemiasta vuonna 2001. Valmistumisestaan lähtien hän on toiminut koreografina ja esiintyjänä ammattiryhmissä, vapaalla kentällä, televisiossa ja musiikkiteatteriesityksissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Toivonen on tehnyt tiivistä yhteistyötä ryhmissä, jotka tuottavat teatteria, tanssia ja yleisötyötä nimenomaan lapsille ja nuorille. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen ja Yksin Sateessa – Joensuun nykytanssifestivaalin taiteellisena johtajana.

Raatikolla on vahva osaaminen lapsille ja nuorille suunnatuissa esityksissä. Lapsille ja nuorille suunnattu tanssitaide onkin ollut Toivosen työuralla se kaikkein mieluisin juttu. Hänen mielestään lastenkulttuuri on kiinteä osa koko kulttuurikenttää. Kulttuurilla tulee Toivosen mielestä olemaan tärkeä asema koronapandemian jälkeisessä yhteiskunnassa. ”Haluan teatterin johtajana olla vahvasti läsnä teatterin työtekijöitä, taitelijoita, yleisöjä ja muita kumppaneita varten. Tanssi, jos mikä saa mielikuvituksen lentoon ja luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta”, uskoo Toivonen.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00