Tanssiteatteri Raatikko mukana uudella Taidetestaajat-kaudella

Tanssiteatteri Raatikko on valittu mukaan Taidetestaajat-hankkeen uudelle kaudelle. Tuotamme nykytanssiryhmä Kinetic Orchestran ja Vantaan Kulttuuripalveluiden kanssa esitykset Kulttuuritalo Martinukseen.  Keväällä 2021 nykytanssia testaa 1500 kasiluokkalaista.

Lukuvuoden 2020-21 taide-elämykset on valittu avoimen haun kautta. Niitä tuottaa yhteensä 47 taidelaitosta, joista tanssitoimijoita on viisi. Varsinaisen taiteellisen sisällön lisäksi valintakriteereissä on painotettu nuorille suunnattua yleisötyötä, niin sanottuja etkoja ja jatkoja, eli mitä taidelaitos tarjoaa elämyksen syventämiseksi.

Taidetestaajat on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke. Se on vienyt lukuvuosina 2017–2020 taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta opettajineen. Mukana ovat olleet käytännössä kaikki Suomen yläkoulut. Taidetestaajat jatkuu lukuvuonna 2020–2021 uudella mallilla, jossa kaikille kahdeksasluokkalaisille tarjotaan yksi alueellinen taidevierailu.

Hankkeen käynnistivät ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Tulevana lukuvuonna myös opetus- ja kulttuuriministeriö liittyy hankkeeseen, ja rahoituksesta puolet tulee säätiöiltä ja puolet valtiolta. Kokonaisbudjetti on 2,8 miljoonaa euroa. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

VARAUKSET JA TIEDUSTELUT: 09 873 2306 – ARKISIN KLO 8:00-15:00